Sajtó Megjelenés

Küzd le a belső akadályokat Jógával!

Kovalik Orsolya jógaoktató mesélt arról, hogyan lehet leküzdeni a tavaszi fáradtságot a jóga segítségével. Részletekért kattints a képre.

Gyakori kifogásnak számít az édesanyák körében az, hogy a gyerekek mellett lehetetlen edzeni. Ezt cáfolta meg Kovalik Orsolya a FEM3 Caféban. A jógaoktató olyan gyakorlatokat mutatott be, melyeket leginkább a hajnali órákban szoktak végezni, és mindössze néhány percet vesznek igénybe.

Kovalik Orsolya jógaoktató és kolléganője, Gyöngyvér érkezett a FEM3 Café stúdiójába, ahol női jóga jótékony hatásairól meséltek a műsorvezetőknek. A beszélgetés alatt bemutatott gyakorlatok kiválóan hatnak a női szervekre, de hogy milyen élethelyzetek során segíthetnek leginkább, az kiderül a videóból.

Rengeteg jótékony hatása mellett a gerinc átmozgatására is tökéletes a jóga. Ehhez hozott pár gyakorlatot Kovalik Orsolya jógaoktató, amit akár otthon is el lehet végezni. Reggeli napindításnak megfelelő, hiszen ezzel garantáltan energetikusabban indulhat a nap.

Berki Krisztián sokféle sportban kipróbálta magát, így a jóga sem idegen számára. A FEM3 Café adásában Kovalik Orsolya jógaoktató elárulta, hogy nemcsak a lelkibéke megtalálásában, hanem a fogyókúrában is segíthet a jóga. Az egyik izgalmas gyakorlat közben Krisztián egy igen megdöbbentő ígéretet tett...

A FEM3 Café vendégei Kovalik Orsolya jógaterapeuta és Molnár Mónika jógaoktató voltak. Míg Orsolya az ászanák helyes kivitelezését mutatta be, Orsolya elmagyarázta, hogyan kell őket végrehajtani. Eközben pedig Berki is kipróbálta a napüdvözletet...

Kovalik Orsolya jógaoktató a FEM3 Caféban elmondta mi mindenre jók a gerinccsavaró gyakorlatok, illetve társával, Prim Hajnalkával be is mutattak néhány mozdulatot.

Az ünnep közeledtével a stressz ellen igen hatásosan lehet a jóga. Kovalik Orsolya, jógaterapeuta és Földes-Melicher Mónika, jógaoktató a mellkas- és csipőnyitó ászanák gyakorlását ajánlják ebben az időszakban.

Télen különösen fontos az ízületek védelme. Kovalik Orsolya jógaoktató és Földes-Melicher Móni olyan ászanákat mutatott a FEM3 Caféban, amelyek mondjuk a téli sportok előtt kifejezetten fontosak!

Az immunrendszer könnyen legyengül a téli hideg bekövetkeztével. Ez ellen a C-vitamin szedése mellett jógával is tehetünk. A FEM3 Caféban Kovalik Orsolya immunerősítő ászanákat mutatott be.

Az ülőmunka komoly fizikai fájdalmakhoz vezethet. Ennek leküzdésében is segít a jóga. Kovalik Orsolya jógaterapeuta és Földes-Melicher Mónika jógaoktató voltak a FEM3 Café vendégei.

A jóga lélekre és testre gyakorolt pozitív hatásával mindenki tisztában van, azonban nem mindenki tudja, hogy különböző gyakorlatok segítségével a szervezetünket is megtisztíthatjuk, elősegíthetjük a méregtelenítést.

A hatha jógáról már esett szó a FEM3 Caféban, most azonban annak egyik módszerét az Iyengar jógát mutatta be Kovalik Orsolya jógaoktató és Földes-Melicher Mónika.

Sokak kedvenc mozgásformája a jóga, melyről kevesen tudják, hogy fáradtság ellen is kitűnő. Kovalik Orsolya ayurvédikus jógaterapeuta és Földes-Melicher Mónika jógaoktató mutatott néhány gyakorlatot, mellyel elűzhetjük az álmatlanságot.